fbpx

Pletser Tamás az Erste csoport regionális olaj– és gázelemzője. Feladata, hogy a bank intézményi és kisbefektetőinek készítsen elemzéseket az EMEA régió olaj- és gázipari befektetéseiről. A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Pénzügy szakirányán végzett 1998-ban, 1997-ben a New York állami Oswego State University hallgatója volt.

Pletser Tamás

Olaj- és gáziparielemző
Erste Befektetési Zrt.

2020. április 15.

Pletser Tamás az Erste csoport regionális olaj– és gázelemzője. Feladata, hogy a bank intézményi és kisbefektetőinek készítsen elemzéseket az EMEA régió olaj- és gázipari befektetéseiről.

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Pénzügy szakirányán végzett 1998-ban, 1997-ben a New York állami Oswego State University hallgatója volt.

Első tőzsdei nyeresége már egyetemi éveire, 1995-re tehető. 1995-től négy éven át a Postabank Értékpapír Rt. részvényelemzőjeként dolgozott. 2000 óta csak az energiaszektorral (olaj és gáz) foglalkozik. 13 regionális cég részvényeit követi, olyan vállalatokét, mint MOL, OMV, Tupras, PKN Orlen vagy Petrom.

8 éven át az Erste Befektetési Zrt.-nél volt részvényelemző, speciálisan az energiaszektor vállalataival foglalkozott.

2007-től 2012-ig az ING Banknál dolgozott, mint olaj- és gáz részvény elemző, 2012 óta pedig újra az Erste Befektetési Zrt.-nél tölti be ezt a pozíciót.

Pletser Tamás fő tevékenysége mellett számos interjút ad az olajipar aktuális helyzetével, a várható folyamatokkal kapcsolatban, valamint rendszeresen foglalkozik az európai szénhidrogén iparral, a globális kőolajárak alakulásával.

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

© Budapest Investment Club 2020