Mióta ember él a földön, akarva akaratlanul befolyásolja az ökoszisztémát, melynek következményei napjainkban a különböző állatfajok kihalása, az ózon réteg vékonyodása, szennyezett levegő, de mi a mentségünk mikor mindezt tudatosan csináljuk?

Földünk állapota, megújuló energiák és egyéb zöld kérdések

Mióta ember él a földön, akarva akaratlanul befolyásolja az ökoszisztémát, melynek következményei napjainkban a különböző állatfajok kihalása, az ózon réteg vékonyodása, szennyezett levegő, de mi a mentségünk mikor mindezt tudatosan csináljuk?

Közlekedési eszközeink, az ételek előállítása, városaink ipari működése, szinte minden tevékenységünk szén-monoxidot bocsát ki, ami nagyban hozzájárul a Földünk rombolásához. Így a válasz az, hogy nincs mentségünk. Jó irányba is tudjuk befolyásolni az ökoszisztémát, elindultak a zöld befektetések, a cégek megfogalmazott globális célokból vállalati stratégiákat fejlesztenek ki. Világszerte növelik a megújuló energiaforrások arányát, de még rengeteg kiaknázatlan lehetőség van olyan befektetésekre, amelyek lehetővé tehetik, hogy szükségleteink fedezésének 100% -át ezek tegyék ki. Az elektromosság területén a nap és szélenergia a legnépszerűbbek, ezen a területen a szélfarm üzemeltető cégek után érdemes kutatni, hiszen rengeteg ország érdeklődik ebbe az irányba. Ha a napenergia területét vizsgáljuk, a befektetések olyan vállalkozásoknál lehetnek relevánsak, melyek napelemeket gyártanak, melyeket magánszemélyek és cégek is megvásárolhatnak, ezért ezek egyre elterjedtebbek. Mivel valós probléma, hogy ivóvíz készleteink fogyóban vannak, ezért olyan vállalkozások keresése is hasznos lehet, melyek tiszta ivóvizet állítanak elő.

Ezentúl rendkívül fontos kérdés a kommunális, illetve az ipari hulladék valamint a veszélyes gázok kibocsátásának szabályozása, ezzel elősegítve a hulladék újra hasznosítását, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését.

Magyarországon a zöld energiával foglalkozik például az ALTEO, de külföldön sem kell sokat kutatnunk, hiszen a Tesla nevét mindenki ismeri, elektromos autóival csökkenti a fosszilis energiák használatát.

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

 

Források: fool.com, investopedia.com,

© Budapest Investment Club 2019