fbpx

Előadói Bemutatkozó

Tőzsde és reálgazdaság - Tényleg megőrültek a piacok?

Dr. Miró József

Erste Befektetési Zrt. – stratéga, vezető elemző

 

Elemzői pályafutásom mondhatni eléggé kalandosan indult. Fizikusként végeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetemen 1993-ban, majd ugyanebben az évben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Atomfizika Tanszékén kezdtem el dolgozni, mint Ph.D ösztöndíjas hallgató.

1999-ben szereztem meg a Ph.D címet fizikából de még ugyanebben az évben el is hagytam a fizikusi pályát és csatlakoztam a Cashline Értékpapír társasághoz, ahol részt vettem az elemzői csapat kialakításában. Amellett, hogy 2000-től az elemzői gárdát vezettem, több részvény elemzéséért is felelős voltam, majd 2001-ben a cég igazgatósági tagja is lettem.

2005-óta dolgozom itt az Erste Befektetési Zrt.-nél, ahol előbb részvény- és piaci stratégiával foglalkoztam, majd 2007-től a magyar elemzői csapat vezetőjeként, a cég stratégájaként dolgozom.”

Cinkotai Norbert

KBC Equitas – vezető elemző

 

Cinkotai Norbert 2013-ban csatlakozott a KBC Equitas elemző csapatához. 6 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, korábban a BDO Magyarországnál dolgozott könyvvizsgálati területen.

A nagyobb magyar cégek közül a Richter, a Magyar Telekom, a Wizz Air, és a Duna House részvényét követi, de kiemelkedő szaktudással bír a technológiai vállalatok, közösségi médiacégek területén is.

Tanulmányait a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügy és Számviteli Karán, pénzügy szakon végezte. Intézményi TDK versenyen első helyezést ért el, tanulmányai alatt kétszer Köztársasági Ösztöndíjban részesült.

Előadóink december 14-én a tőzsde és a reálgazdaság viszonyáról válaszolnak kérdéseinkre. Az interjú online lesz elérhető. További információért keresd fel a Facebook eseményt!

© Budapest Investment Club