fbpx

Cikkek

Bitcoin a koronavírus idején

Az egyik legnépszerűbb kriptodeviza a Bitcoin, ami a befektetők számára igen sok fejtörést okoz és erősen megosztja a befektető társadalmat. Ismét kezd igen meglepő szintekre feljutni, amelyek a lassan 4 évvel ezelőtti Bitcoin hype óta váratnak magukra.

Teljes cikk »

Nem könnyű a kínai milliárdosok élete – Az Ant Group sztori

Jack Ma, az Alibaba alapítója és egyben Kína egyik leggazdagabb embere több, mint 3 milliárd dollárt vesztett egy nap alatt a vagyonából, miután az egész világ által várt, az Alibaba-hoz tartozó Ant Group rekordméretűnek ígérkező nyilvános részvénykibocsátását múlt hét kedden a kínai hatóságok felfüggesztették.

Teljes cikk »

Kékből vagy Pirosból keverjük a Zöldet?

Természetesen nem a hagyományos színpalettára, festékesbödönökre, illetve színkódokra értendő a kérdés, inkább, hogy az Amerikában folyó izgalmak milyen hatással bírnak az utóbbi évben különös népszerűségnek örvendő megújuló energia, vagy hétköznapi nevén, Zöld szektorra.

Teljes cikk »

Pillanatkép az autóiparról

2020.11.02. – Ótott-Kovács Gábor Olvasási idő: 4 perc Pillanatkép az autóiparról Az elmúlt években egyre inkább előtérbe került a fenntarthatóság az élet minden területén. Teljesen

Teljes cikk »

Visszavásárlás, mint titkos fegyver?

A Mol Nyrt. szeptember 25-én bejelentette, hogy elindít egy részvényvisszavásárlási programot. A program alatt maximum 5 százaléknyi részvényt vásárolnak vissza a következő 12 hónapban, így vélhetően a vállalat 10%-ot meghaladó részt fog birtokolni a saját részvényeiből.

Teljes cikk »

Pletser Tamás

Pletser Tamás az Erste csoport regionális olaj– és gázelemzője. Feladata, hogy a bank intézményi és kisbefektetőinek készítsen elemzéseket az EMEA régió olaj- és gázipari befektetéseiről.

Teljes cikk »

Bod Péter Ákos

Bod Péter Ákos 1951-ben született, közgazdász, politikus, egyetemi tanár, az MTA doktora, volt MNB elnök. 1975-ben végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem általános karán. 1990

Teljes cikk »

Az arany megállja a helyét

A koronavírus megjelenése magával hozta a válsághangulat megjelenését is, amely a befektetők számára lehetséges vételi lehetőségekkel kecsegtet. Az ilyen helyzetekben biztos pontként jelenik meg az

Teljes cikk »

Iratkozz fel hírlevelünkre!

© Budapest Investment Club 2019