fbpx

Bod Péter Ákos 1951-ben született, közgazdász, politikus, egyetemi tanár, az MTA doktora, volt MNB elnök. 1975-ben végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem általános karán. 1990 áprilisától 1991 decemberéig ipari és kereskedelmi miniszter volt, 1991-től kinevezték az MNB elnökévé, mely posztot 1994-ig töltötte be. 1995-1997 között az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank igazgatótanácsának tagja volt, ahol Magyarország, Csehország, Szlovákia és Horvátország gazdasági érdekeit képviselte.

Bod Péter Ákos

Közgazdász
Politikus
Egyetemi tanár

2020. április 9.

Bod Péter Ákos 1951-ben született, közgazdász, politikus, egyetemi tanár, az MTA doktora, volt MNB elnök.

1975-ben végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem általános karán. 1990 áprilisától 1991 decemberéig ipari és kereskedelmi miniszter volt, 1991-től kinevezték az MNB elnökévé, mely posztot 1994-ig töltötte be. 1995-1997 között az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank igazgatótanácsának tagja volt, ahol Magyarország, Csehország, Szlovákia és Horvátország gazdasági érdekeit képviselte.

Korábban a Károli Gáspár Református Egyetemen és a Veszprémi Egyetemen tanított, vendégoktatóként amerikai és nyugat-európai egyetemeken is hallgathatták előadásait a hallgatók. 2000-től a Budapesti Corvinus Egyetem professzora, ahol 2014-ben az „Év tanára” díjat is elnyerte.

Kedvelt témakörei, kutatási területei a nemzetközi pénzügyek, gazdasági biztonság, gazdaságpolitika. Az utóbbi témában jelent meg 2014-ben a Nem szokványos gazdaságpolitikák című könyve, mely fél százados távlatba helyezve mutatja be a hazai nem szokványos gazdaságpolitikák máig tartó útjait. Legfrissebb kiadványa a Magyar gazdaságpolitika – tűzközelből címet viseli, olvasmányosan követi a magyar gazdaság jelenlegi helyzetéhez vezető eseményeket.

2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével tüntették ki.

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

© Budapest Investment Club 2020